DİKKAT! KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında da kayıt büroları vasıtasıyla yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların aşağıda belirtilen belgelerle başvurmaları gerekmektedir.

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, (*)(**)(***)

2. 6 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) vesikalık fotoğraf,

3. ÖSYM Sonuç Belgesi çıktısı,

4. İkinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler için öğrenim ücreti ödenmesi ile ilgili belge (Bankadan ya da ATM’den alınan dekont)

5. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Noter onayına gerek yoktur.)

6. Sivil Havacılık Yüksekokulu/Havacılık Yönetimi programı ile Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi, Uçak Teknolojisi (İÖ) programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerden yukarıdaki belgelerin yanında Adli Sicil Kaydı Belgesi ve Sağlık Raporu’da istenmektedir. (Detaylı bilgi için lütfen ÖSYM kılavuzundaki özel şartlar kısmını inceleyiniz.)

(*)İlgili belgelerin noter onaylı suretleri ile aslının aynıdır suretleri kabul edilmez.

(**)Diplomasını kayıp edenler, mezun olduğu ortaöğretim kurumundan “diplomasını kaybedenlere mahsus belge” ile kayıt yaptırabilir.

(***)İkinci bir Yükseköğretim Kurumuna kayıt yaptıracak olan adaylar, kayıtlı oldukları diğer Yükseköğretim Kurumundan alacakları Öğrenci Belgesi ve Diplomalarının Onaylı suretini de ibraz edebilirler.