Hakkımızda

Tercan Meslek Yüksek Okulu 1998 yılında öğretime başlamıştır. Yüksekokulumuz geride bıraktığı 15 yıllık sürede, gelişim bilinci ve çabası içerisinde yüzlerce kalifiye  “Ara Eleman” mezun etmiş ve ülkemizin istihdamına katkı sağlamıştır.

İki yıl gibi kısa sürede meslek kazandırmak her yönüyle yüksek donanıma sahip fiziki altyapı yeterliliği ve referans noktası teşkil edebilecek öğretim kadrosu değerlerini barındırması gerekir.Mesleki eğitim konusunda tecrübeli, proje temeli ileçalışan ve öğrenci merkezli yaklaşıma sahip kadrosuyla eğitim verenTercan Meslek Yüksek Okulu, geleceğin nitelikli iş gücünü  yetiştirmektedir.

Öğrencilerimiz, çağın değişen ihtiyaçlarını yanıtlayabilecek bilgi ve beceriyi, akademik danışmaları rehberliğinde, eğitim süresince sağlanan staj olanakları ve mesleki gelişim etkinlikleri ile kazandırılmaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra birçok sportif ve kültürel aktivitelerle sosyal yönden gelişimleri önemsenmektedir. Onları topluma değer katan bireyler olarak kazandıracak sosyal sorumluluk projelerinin ve etkinliklerinin her dönem bir yenisine imza atmaktadır.

Tercan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin büyük kısmı  DGS ile lisans bölümlerine geçmektedir.

Tercan Meslek Yüksekokulu eğitim ve araştırma etkinliklerini Erzincan Üniversitesi’nin 2013 yılında yapımı tamamlanan, ilçenin doğu yakasında yer alan 2100 m2 kapalı,135.700m2açık alana sahip yerleşkesinde sürdürmektedir.