Elektrik ve Enerji Programı Teknik Gezi

Bölümümüz Elektrik ve Enerji Programı öğrencileri ile 13 Aralık 2023 tarihinde Öğr. Gör. Elçin KILIÇ, Öğr. Gör. Nazlıcan ÇAVLİ 1. ve 2. sınıfta bulunan 15 öğrencinin katılımıyla Tercan ilçe sınırları içerisinde yer alan Hidroelektrik Santraline birim amirleri ile koordine edilerek planlanan bir teknik gezi düzenlenmiştir. Elektrik Enerji Santralleri ile Asenkron ve Senkron Makinalar dersi kapsamında gerçekleştirilen bu gezide HES Tesisinde İSG kuralları çerçevesinde 2 grup şeklinde ilgili teknik personelinin nezaretlerinde ve bilgilendirmeleriyle tesis gezilerek tesis hakkında bilgiler alınmıştır. Gezide HES tesisi ve kullanılan donanımlar hakkında öğrencilere bilgiler verildikten sonra kontrol/kumanda binasındaki teçhizatlar incelenmiş ve gerekli bilgilendirmeler öğrencilere yapılmıştır. Gezide bizimle ilgilenen, emeği geçen HES personellerine teşekkürü bir borç biliriz.