Elektrik ve Enerji Programının Tercan TEİAŞ 15. Bölge Müdürlüğü Teknik Gezisi

Bölümümüz Elektrik ve Enerji Programı öğrencileri ile 02 Kasım 2023 tarihinde Öğr. Gör. Elçin KILIÇ ve 2. sınıfta bulunan 10 öğrencinin katılımıyla Tercan ilçe sınırları içerisinde yer alan 154kV Tercan Transformatör Merkezine TEİAŞ 15. Bölge Müdürlüğü Eğitim Şefliğinden İbrahim ÇODUR ile koordine edilerek planlanan bir teknik gezi düzenlenmiştir. Elektrik Enerjisi İletimi ve Dağıtımı dersi kapsamında gerçekleştirilen bu gezide Tercan Transformatör Merkezinde İSG kuralları çerçevesinde gruplar şeklinde içeriye alınarak İşletme Mühendisi Serhat TOSUN, Eğitim Şefliğinden İbrahim ÇODUR ve teknik personelinin nezaretlerinde ve bilgilendirmeleriyle tesis gezilerek tesis hakkında bilgiler alınmıştır. Gezide şalt sahası ve kullanılan donanımlar hakkında öğrencilere bilgiler verildikten sonra şalt sahasının kontrol/kumanda binasındaki teçhizatlar incelenmiş ve gerekli bilgilendirmeler öğrencilere yapılmıştır.